Archief

Boek over Teun van Vliet favoriet

Kort voor de eerste editie van de Teun van Vliet Classic is een boek over deze oud-wielrenner maandagavond door het publiek uitgeroepen tot het beste Sportboek van het Jaar. Het door Guido Bindels geschreven 'Teun van Vliet. Drank, vrouwen, de koers en de dood' kreeg al eerder lovende recensies in de pers.

Komende zondag, Eerste Paasdag, wordt vanaf het terrein van de Greenery in Maasland die Teun van Vliet Classic gehouden. Mede voor deze op gezinnen gerichte toertocht komt de beroemde Panasonic-wielerploeg weer bij elkaar. Onder leiding van de onlangs overleden Peter Post, maakte dit team furore in de jaren tachtig.

Grote namen als Eric Vanderaerden, Phil Anderson, Theo de Rooij, Henk Lubberding, Johan van der Velde, Peter Winnen en natuurlijk ook Teun van Vliet rijden 50 kilometer. Ook bekende ex-topsporters als Hans van Breukelen, de gebroeders Van de Kerkhof, Maarten den Bakker, Jochem Uytdehaage en Rob Harmeling hebben hun medewerking toegezegd. Minister Ivo Opstelten zal het startschot lossen.

De opbrengst van dit evenement is bestemd voor de Stichting Stop Hersentumoren. Voor meer informatie over de diverse afstanden en de starttijden en de kosten zie: www.topsportforlife.nl

Categorieen:
Maasland Algemeen