Archief

Politie Haaglanden controleert motorrijders

De politie heeft afgelopen weekend een groot aantal motorrijders in de regio gecontroleerd op hun weggedrag, hun papieren en het onderhoud van de motor. Ongeveer vijftig motorrijders bleken hun zaken niet op orde te hebben.

De gebreken bestonden onder meer uit het ontbreken van richtingaanwijzers, kentekenplaten die niet op de juiste plek waren bevestigd en te luidruchtige en niet-goedgekeurde uitlaten. Ook werden de motorrijders aangesproken voor gevaarlijk rijgedrag, het niet kunnen tonen van een rijbewijs, het overschrijden van de doorgetrokken streep, te hoge snelheid en het niet volgen van de verplichte rijrichting.

Motorrijders van politie Haaglanden blijven de komende tijd extra letten op het weggebruik en de kleding van motorrijders. De controles maken deel uit van de campagne 'Summerfeeling of blijvende asfaltpeeling?'.

Om deze campagne kracht bij te zetten, zette politie Haaglanden een filmpje op YouTube. Dat toont vooral hoe het niet moet en wat de gevolgen van dit onveilige gedrag kunnen zijn. Het filmpje is te bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=9xUeE2fUPaE

Categorieen:
Algemeen