Archief

Nieuw duinfietspad biedt overzicht

Midden over de top der duinen wordt tussen Kijkduin en Hoek van Holland een nieuw fietspad aangelegd door de provincie Zuid-Holland. Tijdens het rijden hebben fietsers vanaf daar direct uitzicht op de zee, inclusief het ambitieuze project zandmotor DeltaDuin.

Om de Delflandse kust veiliger te maken, zijn de duinen aan de zeekant verbreed. Hierbij is extra zand toegevoegd, meer dan noodzakelijk was voor de veiligheid. Daardoor is er nu extra ruimte voor natuur en recreatie in het gebied. Op de scheidslijn tussen het oude en het nieuwe duin heeft de provincie het nieuwe fietspad geprojecteerd.

Vrijdagmiddag is door gedeputeerde Lenie Dwarshuis het startsein gegeven voor de aanleg van dit 11 kilometer lange fietspad, dat begin 2012 klaar moet zijn. Het slingert door het duinlandschap van Kijkduin tot strandslag Vlugtenburg (ten noorden van Hoek van Holland) en sluit aan op bestaande fietspaden.

Het huidige geasfalteerde fietspad tussen Kijkduin en Hoek van Holland blijft bestaan. Dat pad kunnen fietsers benutten als ze de kortste en snelste route willen nemen.