Archief

Onduidelijkheid over toekomst coalitie blijft

Er is ook vrijdag nog geen einde gekomen aan de onduidelijkheid over de toekomst van de coalitie in de Westlandse politiek. Het zag er naar uit dat GemeenteBelang Westland nog voor het weekend met een standpunt over het conflict met de fractie van Westland Verstandig zou komen. Maar fractievoorzitter Remmert Keizer liet vrijdagmiddag de WOS weten pas dinsdagavond met een verklaring te komen.

Keizer heeft een hoogopgelopen conflict met fractievoorzitter Peter Duijsens van Westland Verstandig over het centrumplan voor 's-Gravenzande. Keizer was al verbolgen dat Duijsens een alternatief plan naar het college had gestuurd, maar de manier waarop deze in het debat hierover de andere partijen bejegende, is de GBW-voorman helemaal in het verkeerde keelgat geschoten. Keizer zegde het vertrouwen in Westland Verstandig als coalitiegenoot daarom op.

Duisens heeft een brief aan Keizer gestuurd in een poging de breuk te lijmen. Een delegatie van GBW heeft al wel met coalitiegenoot CDA gesproken. Keizer wilde vrijdag nog niet zeggen wat de opstelling van zijn partij is. Eerst wil hij nog met zijn hele fractie overleggen. Als het definitief tot een breuk komt, zal Westland Verstandig-wethouder Jan Bogaard het veld moeten ruimen.