Archief

Eerste duurzaamheidsverslag van Van Vliet

Bij het composteringsbedrijf in Hoek van Holland wordt per jaar 70.000 kubieke meter water gezuiverd. Dat water komt vrij bij het composteringsproces. Dit blijkt uit het eerste duurzaamheidsverslag van Van Vliet Contrans, Milieu Express, De Zwart Containers en Van Vliet Recycling, die deel uitmaken van Transportbedrijf Van Vliet.

Met het verslag willen de bedrijven informatie geven over de activiteiten op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. De bedrijven zeggen duurzaamheid een zeer belangrijk thema te vinden en gezien de aard van de werkzaamheden op dat gebied een voorbeeldfunctie te hebben.

Transportbedrijf Van Vliet heeft 330 werknemers die op zeven locaties werken. Het bedrijf verwerkt puin, afkomstig van de sloop van gebouwen, weer tot granulaten die geschikt zijn voor toepassingen in onder andere beton en wegenbouw. Ook loopt het bedrijf voorop bij de inzameling en recycling van plastic bekers.

Verder werkt Van Vliet samen met onderwijsinstellingen, zamelt het technisch afgeschreven gereedschap in voor ontwikkelingslanden en rijdt gehandicapten rond tijdens de Ooievaarsrun. Het is de bedoeling dat het duurzaamheidsverslag jaarlijks verschijnt.