Archief

Lentiz en GreenQ zetten studiekas op

De Lentiz onderwijsgroep en GreenQ in Bleiswijk hebben besloten een studiekas te ontwikkelen om studenten nog meer praktijkervaring te laten opdoen. De afgelopen jaren hebben al veel studenten van Lentiz | MBO Greenport in Naaldwijk hun weg gevonden naar Bleiswijk. Met de kas wordt de samenwerking verder uitgebouwd.

GreenQ Horticultural Expertise Group richt zich op de tuinbouwsector met

specifieke kennis van het teeltproces. Het bedrijf zorgt ervoor dat studenten tijdens leerprojecten en stages praktijkervaring opdoen. Door zelf in een kas

te telen met behulp van moderne technologieën leren de studenten eigen verantwoordelijkheid te nemen voor de teelt.

"Ze bouwen als het ware een eigen bedrijfje binnen een van de kassen van GreenQ en leren in de praktijk van hun fouten en van hun successen," vertelt Gert Kant, bestuursvoorzitter van de Lentiz onderwijsgroep. "Ze passen nieuwe technologieën toe, testen en kunnen op deze manier meewerken aan de ontwikkeling van nieuwe teelstrategieën."

Volgens Aad van den Berg, managing director van GreenQ, sluit het nieuwe plan nauw aan bij de ervaring en overtuiging van zijn bedrijf dat scholing over en werken in de tuinbouw hand in hand moet gaan. "Ontmoetingen tussen studenten en ondernemers vormen de start van een goed leertraject."

Lentiz onderwijsgroep en GreenQ zullen komende maanden de plannen verder uitdiepen. Ook andere onderwijspartners en kennispartijen zijn benaderd om zich bij dit initiatief aan te sluiten.

Categorieen:
Naaldwijk Algemeen