Archief

Kroon vernietigt ook tweede raadsbesluit koopzondagen

Ook het tweede raadsbesluit van de gemeente Westland, waarin werd besloten dat alle winkels in Westland elke zondag open konden gaan, is door de Kroon vernietigd. De beslissing volgt op de uitspraak van de Raad van State begin maart, dat de vernietiging van het eerste raadsbesluit over deze zaak terecht was.

Het CDA Westland heeft tevreden gereageerd op de beslissing van de Kroon, het hoogste orgaan van de uitvoerende macht in Nederland. "Opnieuw is gebleken dat LPF, GBW, VVD en D66 geen gelijk hebben wanneer zij stellen dat er op het gebied van uitbreiding van het aantal koopzondagen nog van alles mogelijk is. De LPF had na de uitspraak van de Raad van State namelijk aangekondigd dat het tweede raadsbesluit wel stand zou houden. Nu is gebleken dat dat niet zo is," aldus CDA-raadslid Martin Buitelaar.

Door de vernietiging van het tweede raadsbesluit is het niet mogelijk dat er in Westland meer dan 12 koopzondagen zijn. Vooral de LPF had op meer zondagen gehamerd, omdat Westland wel degelijk een toeristische gemeente zou zijn, de enige mogelijkheid die de Winkeltijdenwet biedt.

De gemeenteraad kan nog tegen de tweede vernietiging in beroep gaan bij de Raad van State, maar het CDA gaat er vanuit dat alle partijen de uitspraak van de Raad van State en de vernietiging van de Kroon nu zullen respecteren.

Categorieen:
Westland Algemeen