Archief

Scholieren ruimen zwerfafval op

Leerlingen van 14 Westlandse scholen gaan van 7 tot en met 11 maart het zwerfafval rond hun school opruimen. Dat doen zij in het kader van de landelijke opschoonactie van de Stichting Nederland Schoon.

De gemeente Westland heeft hieraan een wedstrijd gekoppeld. De klas die aan het einde van de week het meeste afval heeft ingezameld, wordt op vrijdag 11 maart door wethouder Bram Meijer van openbare ruimte in het zonnetje gezet.

Doel van de opruimactie is de omgeving van de school te ontdoen van zwerfvuil en jongeren bewust om te laten gaan met zwerfafval en milieu. De leerlingen worden bijgestaan door de gemeente, die hiervoor veiligheidshesjes, papierprikkers, vuilniszakken en andere benodigdheden beschikbaar stelt. Ook ontvangen alle deelnemende leerlingen het diploma 'Opruimtopper'.

De deelnemende scholen zijn de Immanuelschool, de Willemschool, de 1ste Westlandse Montessorischool en de St. Aloysius basisschool in Monster; de Prins Willem-Alexanderschool en de Koningin Julianaschool in De Lier; de daltonschool Het Palet en de De Hoeksteen in Honselersdijk; CBS Rehoboth, De Overture en De Regenboog in Naaldwijk; de Mariaschool in Wateringen; De Wegwijzer in 's-Gravenzande en de Andreashof in Kwintsheul.