Archief

Symbolische start Zandmotor uitgesteld

De symbolische start van de aanleg van de Zandmotor voor de kust tussen Ter Heijde en Kijkduin is met ruim een maand uitgesteld. In plaats van op 15 december zal de zogeheten 'eerste plons' plaatsvinden op 17 januari a.s. Dit is in de nacht van dinsdag op woensdag in de Westlandse gemeenteraad gezegd door wethouder Weverling.

Verder kondigde burgemeester Van der Tak aan, dat er op korte termijn een brief naar de gemeenteraad wordt gestuurd over het definitieve Veiligheidsplan voor de aanleg van de Zandmotor. Het college wil een presentatie van het plan in de gemeenteraad laten geven door de projectleider.

Deze maand zal duidelijk worden aan welk aannemingsbedrijf de aanleg wordt gegund. Wethouder Weverling bevestigde hetgeen raadslid Otto van Gemeentebelang Westland ter ore was gekomen, dat de kans bestaat dat er over het gehele strand van het Westland, vanaf Hoek van Holland, een persleiding komt te liggen.

De Zandmotor betreft feitelijk de aanleg van een kunstmatig schiereiland, waarmee via een natuurlijk proces moet worden bereikt dat de kust van het Westland wordt versterkt.