Archief

Forse kritiek Van der Tak op WIT

Burgemeester Van der Tak van de gemeente Westland heeft forse kritiek op de wijze waarop het Westlands Interventie Team (WIT) de fraudebestrijding aanpakt. Hij wil hierover een intensief gesprek hebben met minister Kamp (Sociale Zaken).



Van der Tak zegt het WIT al zo'n zes jaar te volgen. Hij sprak van tobberij door de Rijksoverheid. Eigenlijk is volgens hem de situatie in al die jaren nog niet veel verbeterd. De burgemeester denkt dat de strafmaat zodanig is, dat dit voor sommige ondernemers geen beletsel vormt om te blijven frauderen.



Verder is het volgens hem niet goed, dat overtreders zich kunnen blijven hullen in de anonimiteit. Hij zou graag zien dat fraudeurs met naam en toenaam in de publiciteit worden gebracht. Ook vroeg hij zich hardop af, wat werkgeversorganisaties doen met frauderende leden.



Overigens onderschreef Van der Tak de ingediende motie om de naam van het WIT te doen veranderen, omdat het werkgebied van dit team aanzienlijk groter is dan alleen het Westland, maar dat bij overtredingen waar dan ook, er automatisch het etiket 'Westland' op wordt geplakt. Met uitzondering van D66-raadslid Van Riet, schaarde de gehele raad zich achter de motie.

Categorieen:
Westland Algemeen