Archief

Meer groenten onder glas, minder snijbloemen

In de periode van 1 april 2009 tot 1 april 2010 is de oppervlakte aan glastuinbouw in Nederland per saldo nauwelijks afgenomen in vergelijking met een jaar eerder. Dit is het gevolg van een stijging bij de onder glas geteelde groenten en een daling van de oppervlakte aan snijbloemen, zo blijkt uit de voorlopige uitkomsten van de Landbouwtelling 2010 van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

De totale oppervlakte snijbloemen daalde in het afgelopen jaar met 244 hectare. Enkele bloemsoorten lieten evenwel een groei zien: de arealen orchideeën en chrysanten zijn met respectievelijk 66 en 11 hectare toegenomen ten opzichte van 2009. Maar onder meer de rozen, lelies en gerbera's moesten wat inboeten.

De arealen van de meeste glasgroenten zijn toegenomen, waarbij de trostomaten met een plus van 102 hectare de grootste groei vertoonden. Daar staan de losse tomaten tegenover met een afname van 64 hectare. Het totale areaal aan paprika's groeide met 68 hectare en het areaal komkommers met 42 hectare.

Categorieen:
Algemeen