Archief

IJsbaan in De Lier al geopend

De ijsbaan van de Lierse schaatsvereniging Hard Gaat-ie is zondagmiddag om 15.00 uur geopend voor alle leden van de club. De openstelling duurde tot 18.00 uur, want daarna moest het nog dunne ijs weer worden verzorgd.

Zondagochtend was de baan al vrijgegeven voor jeugdleden, maar volwassen schaatsers waren toen nog niet welkom op de kwetsbare baan. "Anders hadden wij vandaag wel zo'n duizend mensen naar de Veilingweg gekregen", zei verenigingsvoorzitter Wim van der Berg op WOS Radio.

Met behulp van een zogeheten sproeiboom van 70 meter breed is in de nacht van zaterdag op zondag een dun ijslaagje gevormd op de betonbaan. Voor één centimeter ijs moet zes uur gesproeid worden met de nevelapparatuur. Om de veiligheid te garanderen is een ijsdikte van anderhalf tot twee centimeter gewenst.

Vanaf maandag is de baan geopend van 10.00 uur tot 21.00 uur geopend.

Na de officiële opening is de baan in eerste instantie alleen toegankelijk voor leden van de ijsvereniging. Dat zijn er op dit moment circa 2.000. Na drie dagen kan iedereen vrij schaatsen op de ijsbaan.

Voorzitter Van den Berg heeft nog niet eerder meegemaakt dat de baan zó vroeg in het seizoen is opengegaan. Vorig jaar ging de baan voor het eerst op 17 december open.

Categorieen:
De Lier Algemeen