Archief

'Stel boete voor loslopende hond in Hofpark uit'

GemeenteBelang Westland vindt dat hondenbezitters die hun dier laten loslopen in het Wateringse Hofpark na 1 december pas bekeurd mogen worden als de gemeente gezorgd heeft voor een alternatieve uitlaatplek.

Dit stelt de partij in vragen aan het college van B en W. Tot nu toe worden loslopende honden op het grote veld in het Hofpark, het Waterpopveld, gedoogd. Hondenbezitters hebben echter van BOA's en politieagenten gehoord dat er vanaf 1 december zal worden bekeurd. De boete zou 95 euro bedragen.

Raadslid Jacqueline Eckhardt vraagt het college de bekeuring achterwege te laten zolang geen alternatieve uitrenplaatsen zijn aangewezen. Ze wijst erop dat er in Westland feitelijk alleen in het Prinsenbos in Naaldwijk en op het strand in Monster (buiten het seizoen) een mogelijkheid is om je hond los te laten lopen.

In de buurgemeenten is het veel beter geregeld voor honden en hondenbezitters, aldus het raadslid. Ze vraagt het college op zoek te gaan naar een aantal uitrengebieden voor honden per dorpskern.