Archief

Westland installeert dereguleringswerkgroepen

In de gemeente Westland zijn donderdagmiddag twee dereguleringswerkgroepen van start gegaan. De ene werkgroep betreft Detailhandel, toegespitst op het midden- en kleinbedrijf en de horeca, de andere betreft 'Industrie en Dienstverlening'.

Beide werkgroepen bestaan uit raadsleden, vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, collegeleden en ambtenaren. Het doel is om gezamenlijk te kijken of en hoe de huidige regelgeving voor het bedrijfsleven vereenvoudigd en verminderd kan worden. Dit met het oogmerk om procedures te versnellen met het oog op de Westlandse economie.

De gemeenteraad heeft deze werkgroepen ingesteld naar aanleiding van signalen die VNO-NCW Westland-Delfland had gegeven aan de raad, dat het bedrijfsleven knelpunten ervaart in beleidsprocessen en binnen de huidige regelgeving.

Tijdens de officiële aftrap van de werkgroepen hebben de vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven samen een voorstel overhandigd aan de voorzitters van de werkgroepen, respectievelijk Dylan Otto en John Witkamp, met onderwerpen die zij graag willen bespreken.

De initiatiefnemer van dit dereguleringsproces, Remmert Keizer, sprak bij de aftrap de verwachting uit, dat in april a.s. de eerste rapportages van de werkgroepen gereed zullen zijn.

Categorieen:
Westland Algemeen