Archief

In hele regio strooizout voor inwoners

Behalve Hoek van Holland verstrekken ook de andere gemeenten in onze regio dit jaar gratis strooizout aan hun inwoners. De gemeente Westland wijst er deze week nog eens op, dat inwoners verplicht zijn om ervoor te zorgen dat de toegang tot de eigen woning en het voetpad ervoor begaanbaar blijven.

Om de Westlanders daarbij te helpen, kunnen zij in de periode tot 1 april gedurende openingstijden gratis een zakje wegenzout afhalen op de gemeentewerven aan de Fultonstraat in 's-Gravenzande, de Vlotlaan in Monster en de Hoogwerf in Naaldwijk.

Inwoners van Maassluis kunnen per huishouden een zak van 15 kilo ophalen bij de Milieustraat van de gemeente aan de Heldringstraat. De gemeente hamert erop om in voorkomende gevallen wel met beleid te strooien en oog te houden voor het milieu.

In Midden-Delfland is ook strooizout voor de inwoners beschikbaar. Zij moeten wel zelf een emmer of stevige plastic zak meenemen. Er is voor alle particulieren een bescheiden hoeveelheid strooizout beschikbaar. Men kan tijdens de normale openingstijden terecht op de gemeentewerf aan de Molenweide in Maasland.