Archief

Gemeenteraad wil andere naam WIT

De gemeenteraad van Westland wil in meerderheid, dat er snel een andere naam komt voor het Westlands Interventie Team (WIT), omdat nu alle overtredingen die het WIT constateert en rapporteert direct worden gerelateerd aan het Westland.



Een door Gemeentebelang Westland (GBW) opgestelde motie had maandagavond reeds de steun van de fracties van CDA, LPF, Westland Verstandig en de ChristenUnie-SGP. GBW-fractievoorzitter Remmert Keizer koestert de hoop dat Progressief Westland, de VVD en D66 ook zullen aanhaken.



De partijen vinden de 'Westlandse naam' onterecht, omdat het werkgebied van het WIT meer dan alleen het Westlands grondgebied omvat. Uit de laatste publicaties blijkt niet waar de fraudezaken zich hebben afgespeeld, maar de pers legt wel direct de link met het Westland, aldus Gemeentebelang.



Door de naam van het WIT te veralgemeniseren zal wanneer er op de eilanden een inval wordt gedaan en daarover wordt gepubliceerd niet de (onterechte) link met Westland gemaakt worden. De ondertekenaars van de motie willen dat burgemeester Van der Tak hierover zo spoedig mogelijk contact opneemt met de betrokken minister.

Categorieen:
Westland Algemeen