Archief

'Delfland en Westland schouder aan schouder'

Het Hoogheemraadschap van Delfland en de gemeente Westland werken samen om wateroverlast in de polders op een geschikte en kostenbesparende manier op te lossen. Dit stelt Delfland in de dinsdag verschenen nieuwsbrief van het college van dijkgraaf en hoogheemraden.

In het verleden leefden er tussen Delfland en Westland verschillende opvattingen over verantwoordelijkheden en de wijze van financiering van uitvoering van het waterplan. Omdat iedere centimeter grond een grote economische waarde heeft, is waterberging lastig te realiseren, aldus Delfland.

Maar inmiddels hebben het hoogheemraadschap en de gemeente samen op alle vlakken naar de mogelijkheden gekeken: technisch, juridisch, beleidsmatig, financieel en op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling, zegt hoogheemraad Arie van den Berg. "Met deze informatie kunnen we meer gebruik maken van maatwerk en minder van standaard oplossingen", zegt hij.

Daarnaast betrekken Delfland en de gemeente omwonenden, bedrijven en belangenorganisaties als de waterproblematiek wordt opgepakt in het gebied.

Categorieen:
Westland Algemeen