Archief

Voorlichtingscampagne over dementie

Vijf wethouders uit de regio Westland, Oostland en Delft geven vrijdag 26 november het startsein voor de campagne 'Dementie, wat komt er bij kijken?'. Doel van de campagne is om meer bekendheid te geven aan dementie en de gevolgen van de aandoening.

Dit gebeurt door het plaatsen van een serie interviews/reportages in drie huis-aan-huisbladen in de regio Delft, Westland en Oostland. In de artikelen worden mensen met dementie en hun mantelzorgers geportretteerd. Het gaat om herkenbare, menselijke verhalen over de gevolgen van dementie in het alledaagse leven van gewone mensen.

"Als je met dementie te maken krijgt omdat je partner of een familielid het heeft, dan zet dat vaak je hele leven op zijn kop," zegt Arthur de Groot, voorzitter van Alzheimer Delft, Westland, Oostland (DWO). "Toch is er nog veel onbekend over wat dementie is en wat de gevolgen ervan zijn." Daarom hebben Alzheimer DWO en een groep freelance tekstschrijvers en fotografen de campagne opgezet.

De verhalen komen ook op een aparte website. De campagne loopt tot juli 2011. Van de foto's en teksten worden na deze periode een reizende expositie en een boekje gemaakt. De aftrap van de campagne door de wethouders is vrijdag in dienstencentrum Hof van Heden in Naaldwijk.