Archief

Drukkerij Sonneveld zelfstandig verder

Drukkerij Sonneveld in 's-Gravenzande gaat door als Sonneveld GrafiMedia. Het bedrijf, dat onderdeel was van het de failliet gegane Thieme GrafiMedia Groep, maakt middels een management-buy-out een zelfstandige doorstart. Ongeveer de helft van het aantal werknemers behoudt zijn baan.

Algemeen directeur Peeters laat weten erg trots te zijn de activiteiten van het bedrijf zelfstandig te kunnen voortzetten. "Decennialang heeft het bedrijf laten zien bestaansrecht te hebben en dat het een zeer belangrijke functie in de grafimedia-markt heeft met als core-business het handelsdrukwerk."

De curator van Thieme heeft vrijdag zijn handtekening gezet onder de buy-out, maar wel onder het voorbehoud dat de financiers van Thieme hun medewerking verlenen. Peeters zegt erop te vertrouwen dat die handtekeningen op korte termijn ook komen.

Van de ruim dertig personeelsleden kan ongeveer de helft een plek krijgen in het 'nieuwe' bedrijf. "Feit is dat Sonneveld voor ongeveer de helft van de omzet afhankelijk was van opdrachten van Thieme. Nu dat door het faillissement wegvalt, moeten we ook de personeelsomvang aanpassen," zegt Peeters.

Door de afslanking is ook het bekende bedrijfspand van Sonneveld aan de Julianaweg in 's-Gravenzande te groot geworden. Sonneveld GrafiMedia verhuist voor het eind van het jaar daarom naar een pand aan de Buijs Ballotstraat.

Het nieuws- en advertentieblad De 's-Gravenzander blijft ook in de nieuwe situatie wekelijks verschijnen. Het management heeft het blad uit de inboedel opgekocht.

Categorieen:
's-Gravenzande Algemeen