Archief

Benefietveiling brengt 70.000 euro op

De eerste benefietveiling van Stichting FrEsride bij Greenpack in Maasdijk is een groot succes geworden. Aan het eind van de avond konden veilingmeester Alphons de Wit en stichtingsvoorzitter Ton den Boer een opbrengst bekend maken van € 70.600.

De veiling vormde het begin van de sponsoractiviteiten van de Stichting FrEsride voor de Ride for the Roses 2011 die in Aalsmeer zal worden gehouden. De opbrengst daarvan gaat naar KWF Kankebestrijding. De FrEsride wordt gesponsord door FrEsteem, Terra Natura International, Olympic Fruit en Greenpack.

Zo'n 150 bezoekers waren zaterdag naar Maasdijk gekomen en kregen een gezellige avond met een spannend veilingspektakel, met cultuur maar ook met de emoties die een ziekte als kanker nu eenmaal losmaakt bij mensen.

De benefietveiling werd bezocht door vertegenwoordigers van veel aan de Nederlandse tuinbouw gelieerde bedrijven. Spraakmakende items waren één hectare opkweek van groenteplanten, een gesigneerd shirt van Rabo-renner Robert Gesink dat € 1500 opbracht; de favoriete stropdas van burgemeester van der Tak ging voor dik € 500 onder de hamer en Teun van Vliet verkocht 10 exemplaren van zijn boek 'Drank, vrouwen, de koers en de dood' die meer dan € 3000 opbrachten.

Categorieen:
Maasdijk Algemeen