Archief

Vragen over omvang inbraakgolf Maasdijk

In Maasdijk zou er de laatste weken sprake zijn van een ware inbraakgolf, maar dat vindt niet zijn weerslag in de berichtgeving van de politie Haaglanden. VVD Westland wil van het college van B en W weten, hoe dit nu precies zit.

De VVD zegt recentelijk door verontruste inwoners benaderd te zijn, omdat er in de afgelopen maanden in Maasdijk tussen de 50 en 100 inbraken zouden zijn gepleegd. Omdat hiervan in de berichtgeving weinig naar voren komt, is het ironische effect dat dit de verontrustheid bij de Maasdijkse bevolking vergroot, aldus VVD'er Roel Batelaan.

Aan het college is schriftelijk gevraagd om met concrete cijfers over de brug te komen en ook om aan te geven of de inbraken woningen de gehele kern Maasdijk betreffen of dat woningen in bepaalde delen vaker dan gemiddeld doelwit van inbraak zijn.

Vervolgens wil de VVD weten, waarom er in politieberichten geen melding wordt gemaakt van gepleegde inbraken en wat het college heeft gedaan en nog zal doen om het aantal woninginbraken in Westland in het algemeen en Maasdijk in het bijzonder te doen verminderen.

Categorieen:
Maasdijk Westland Algemeen