Archief

Plan voor Westlands popcentrum

Zeven particuliere muziekleraren hebben het initiatief genomen om op een centraal gelegen plek in het Westland te komen tot een oefencentrum voor pop- en rockmuziek. Daarbij wordt gedacht aan een tijdelijk leegstaand pand, bijvoorbeeld een school of kantoor, waarin binnen een jaar tijd de levensvatbaarheid van zo'n centrum kan worden bewezen.



De muziekleraren stellen, dat zij samen beschikken over een netwerk van tegen de 600 leerlingen, overwegend in de leeftijd tot 18 jaar. Verschillende bands zouden bij hen al hebben aangegeven, dat zij kampen met huisvestingsproblemen. Het op te richten popcentrum zou niet alleen les- en oefenruimtes moeten omvatten, maar ook een poppodium met kantine, een studio en een reparatiewerkplaats voor de instrumenten.



Om draagkracht en animo te inventariseren, is de vereniging Muziekcentrum Westland opgericht, waar potentiƫle leden zich alvast kunnen inschrijven. Volgens een van de gangmakers, Paul Persoon, zijn er al meer dan 150 aanmeldingen. "Maar we willen naar ongeveer 500 om serieus dingen bij de gemeente voor elkaar te krijgen", aldus Persoon.

Categorieen:
Westland Algemeen