Archief

Boksproject Heenweg mogelijk toch door

De gemeente Westland is bereid het boksproject in Heenweg nog tot eind 2011 mogelijk te maken. Als het lukt om boksinstructeurs te vinden voor het project, dan zal de gemeente het benodigde geld beschikbaar stellen.

Dit antwoordt het college van B en W op vragen van Westland Verstandig. Het boksproject dreigt te stoppen, omdat de gemeentelijke regeling Breedtesportimpuls begin dit jaar is beëindigd. Welzijn E25 kreeg een half jaar de tijd om andere financieringsbronnen te vinden, bijvoorbeeld een subsidie van de politie, maar dat is niet gelukt. Bovendien willen de huidige instructeurs liever niet verder met het project, deels om gezondsheidsredenen.

Volgens het college kost het project 5000 euro op jaarbasis, al komt de subsidie voor zaalhuur in de vorm van huurgelden terug bij de gemeente. Het college is het met Westland Verstandig eens dat het project bijdraagt aan de sociale cohesie in de gemeente en bovendien aan de preventie van vandalisme en criminaliteit. Daarom is het college bereid de boksschool in ieder geval tot eind 2011 open te houden. Dan evalueert de gemeente het jeugd-en jongerenwerk.

Categorieen:
Westland Algemeen