Archief

85 Wateringse huishoudens gewaarschuwd

Tijdens een anti-inbraakactie in Wateringen zijn donderdag de bewoners van 85 huishoudens geattendeerd op het feit dat zij hun woning onverlicht hadden achtergelaten. Zij liepen daardoor een verhoogd risico om slachtoffer te worden van een inbraak.



Het ontbreken van verlichting maakt woningen tot een aantrekkelijk doelwit van inbrekers. Om mensen hiervan bewust te maken, is de politie deze maand samen met partners de preventiecampagna 'Licht zet inbrekers in het zicht' begonnen.

Donderdag deden politieagenten, politievrijwilligers, buurtpreventen en studenten de Wateringse wijken Suydervelt, De Venen, Plan-Zuid en de Oranjewijk aan. Bij 85 huishoudens lieten zij een brief achter, waarin de bewoners werden gewezen op de risico's van het onbreken van goede verlichting.

Met de preventiecampagne hoopt de politie het aantal woninginbraken, dat in de wintermaanden traditioneel stijgt, terug te dringen. In de maand november werd in het verzorgingsgebied van Bureau Westland tot nu toe 37 keer ingebroken.