Archief

Gemaal Vlotwatering wordt ontmanteld

Het Hoogheemraadschap Delfland start woensdag met de ontmanteling van het gemaal Vlotwatering in Monster. De werkzaamheden beginnen met het verwijderen van de betonnen uitstroomkoepel van het gemaal. Door het nieuwe gemaal J.J.J.M. van der Burg, dat in april van dit jaar is opgeleverd, is het gemaal Vlotwatering overbodig geworden.

Via de uitstroomkoepel, dat door de verbreding van de kust op het strand bij Monster staat, werd overtollig regenwater uit het gebied afgevoerd op de Noordzee. Het gemaal J.J.J.M. van der Burg heeft de afvoer van overtollig regenwater overgenomen en loost via een lange pijpleiding verder op zee. Het ontmantele duurt ongeveer een week. Het strand blijft tijdens de werkzaamheden bereikbaar.

Om wateroverlast te voorkomen, investeert het Hoogheemraadschap Delfland in het verbeteren van de afvoer van overtollig regenwater, het creëren van ruimte voor water met de aanleg van waterbergingen en andere innovatieve oplossingen. Het gemaal J.J.J.M. van der Burg heeft twee keer zoveel capaciteit om overtollig regenwater weg te pompen dan het oude gemaal Vlotwatering.

Categorieen:
Monster Algemeen