Archief

Burgemeester laat woede vrije loop

Burgemeester Sjaak van der Tak heeft ongeremd gereageerd op de tweede overval binnen korte tijd op een juwelierszaak in het Westland. "Toen ik dat hoorde, werd ik ontzettend boos. Ik had gehoopt dat drie échte Westlanders die kerels bij kop en kont hadden gepakt en zó door de vitrine hadden geflikkerd", aldus Van Der Tak.

De burgemeester zei dit dinsdagavond in zijn reactie op een vraag van het CDA-raadslid Zwinkels. Volgens Van der Tak heeft de politie dezer dagen contact met alle juweliers in het Westland om hen te waarschuwen voor bepaalde groepjes van twee of drie personen.

Hij zei verder, dat er de komende dagen op bepaalde plaatsen extra toezicht zal zijn in winkelgebieden, onder meer met politiecamera's. Uit tactische overwegingen zei hij niet om welke gebieden het gaat.

Ook riep Van der Tak winkeliers en burgers op om attent te zijn op groepjes van twee of drie mensen, die kennelijk bezig zijn zich te oriënteren op overvalskansen. "Laten we met ons allen goed opletten en bij verdachte situaties niet aarzelen de politie te bellen", aldus de burgemeester.

Categorieen:
Westland Algemeen