Archief

Biljartverenigingen voor het blok

De biljartverenigingen die hun thuishaven hebben in De Vliethof in Wateringen zijn geconfronteerd met een naar verhouding zeer forse verhoging van de huur van de biljarttafels. Die huur gaat per 1 januari a.s. omhoog van 60 eurocent per uur naar 5 euro per uur.

Volgens uitbater Firos Gafoer is deze extreme verhoging economisch noodzakelijk. Hij erkent, dat het niet verstandig is geweest om sinds 2005 geen enkele verhoging toe te passen. Gafoer geeft verder toe, dat hij aanvankelijk in een enigszins afhankelijke positie verkeerde, maar verwijt de biljarters dat zij voor een dubbeltje op de eerste rang willen blijven zitten.

Gemeentebelang Westland heeft zich het lot van de biljarters aangetrokken.

De biljartvereniging The Old Counters heeft al eerder aangegeven, dat zij het aanbod had gekregen van het bedrijf Metazet te Wateringen om aldaar in de kantine te komen biljarten. Het college van B en W heeft al eerder aangegeven dat dit niet kan, omdat het in strijd is met het bestemmingsplan 'Bedrijventerrein Zwethove.'

Gemeentebelang Westland wil nu weten of het college bereid is te helpen zoeken naar een permanente vestiging voor de biljartverenigingen uit de kernen Wateringen en Kwintsheul.