Archief

Aanbod huizen Maassluis groter dan vraag

In Maassluis worden meer woningen aangeboden dan dat er vraag naar is. Dit blijkt uit het Woon-Onderzoek van 2009. Er is met name een overschot aan goedkope huurwoningen. Naar verwachting zullen vraag en aanbod in 2020 meer in evenwicht zijn. Dit komt onder meer doordat Maassluis bezig is met het herstructureren van de stad en een nieuwe bouwfilosofie in ontwikkeling is.

De tweede uitdaging waar Maassluis voor staat, is de neiging van jongeren en 65-plussers om naar elders te verhuizen een halt toe te roepen. Als jongeren uit de stad vertrekken, kan dit leiden tot vermindering van de koopkracht en leefbaarheid. Om ze binnen de stad te houden, worden in de Burgemeesterswijk en Het Balkon geschikte woningen aangeboden voor starters en jonge gezinnen. Voor de groep 65-plussers is nu het complex De Drie Componisten aan de Richard Hollaan beschikbaar.

Een positief aspect is, dat Maassluizers tevreden zijn met hun koopwoning en met de leefomgeving. Tevens liggen de inkomens in Maassluis gemiddeld hoger dan in andere steden in stadsregio Rotterdam.

Categorieen:
Maassluis Algemeen