Archief

Inwoners Midden-Delfland verdienen het meest

In deze regio verdienen de inwoners van Midden-Delfland gemiddeld het meest. Dat blijkt uit maandag gepubliceerde cijfers over het jaar 2008 van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

In 2008 bedroeg het gemiddelde inkomen in Nederland per inwoner 24.600 euro per jaar. De rijkste mensen woonden in Blaricum en Wassenaar, waar het inkomen respectievelijk 65 en 64 procent boven het landelijke gemiddelde lag. In Midden-Delfland lag het inkomen 18 procent boven het gemiddelde; de gemeente staat daarmee op de 29ste plaats.

De gemeente Westland staat op de CBS-ranglijst op plaats 109 met een inkomen dat 6,6 procent boven het gemiddelde lag. Maassluis komt met +0,7 procent op plaats 218. Van Hoek van Holland als deelgemeente van Rotterdam zijn geen cijfers bekend. Delft staat met -2,4 procent op plaats 287; Den Haag met -3 procent op plek 302.

De rijkste gemeenten van Nederland zijn vooral te vinden in Noord-Holland, de minst rijke in Oost-Groningen en Zuid-Limburg. De laagste inkomens per inwoner zijn te vinden in Pekela, waar het inkomensniveau 19 procent lager was dan gemiddeld. Op de tweede plaats stonden Stadskanaal en Kerkrade met -15 procent.