Archief

Sloop ISW Tiendweg bespaart jaarlijks 32.000 euro

Het slopen van de ISW-locatie aan de Tiendweg in Naaldwijk levert de gemeente Westland een besparing op van 32.000 euro op jaarbasis. Dat schrijft het college van B en W in antwoord op de vraag van Westland Verstandig waarom het schoolgebouw niet blijft staan totdat er een andere invulling van het terrein voorhanden is.

Het college zegt het in principe wel eens te zijn met Westland Verstandig dat pas gesloopt moet worden als er een concreet vervangingsplan is. Het slopen van de school heeft echter een dusdanig groot positief effect op de grondexploitatie van de gemeente dat dit een doorslaggevend argument bij de afweging is geweest, aldus het college. Bij sloop zijn de jaarlijkse kosten ruim 11.000 euro, de tijdelijke beheerslasten zijn 43.000 euro per jaar.

Het gemeentebestuur erkent dat er na de sloop een kale plek ontstaat. Die zal echter deels worden opgevuld als ontsluitingsweg voor de wijk Hoogeland, Kruisbroek en het kantorencomplex aan de Tiendweg. Met de voorbereidingen van de aanleg wordt volgend jaar begonnen, de weg moet in 2012 klaar zijn. Het restant van het terrein wordt tijdelijk ingevuld als grasveld.