Archief

Reddingsoperatie verplaatst naar rustiger water

Ondanks de sterk afnemende kans om de twee vermisten van de sleepboot Fairplay 22 nog levend aan te treffen, zijn rond middernacht de reddingswerkzaamheden met volle inzet voortgezet. Reddingswerkers zijn aan de zuidwal van de Nieuwe Waterweg, tegenover de aanlegsteiger van Stena Line, begonnen met het stabiliseren van de omgeslagen sleepboot. In de loop van de avond was het ondersteboven drijvende ongeluksvaartuig vanuit de monding van de Nieuwe Waterweg naar dit relatief rustiger water versleept.



Volgens een woordvoerder van de KNRM-reddingboot van Hoek van Holland, de Jeanine Parqui, is de Fairplay 22 omgeslagen tijdens de sleepvoorbereiding ten bate van de veerboot Stena Brittannica. Op dat moment was het nog niet stormachtig, met 6 tot 7 Beaufort uit het zuiden, en bevond de sleepboot zich in een beschutte positie ten opzichte van de Noordzee. Door een tot nu toe onbekende handeling is de sleper gekapseisd, aldus de KNRM.



Nadat drie opvarenden binnen een kwartier in veiligheid konden worden gebracht, waren er omstreeks 16.15 uur inclusief de KNRM-reddingboten van Hoek van Holland en Ter Heijde, in totaal 15 schepen ter plaatse om te zoeken naar de kapitein en de machinist van de sleper. Met name de reddingboten zochten de wallenkanten af rond de pieren, de overige schepen op het water in de Maasmond. Brandweerduikers konden het schip niet in wegens onbekendheid met de constructie.