Archief

Reddingsdiensten in actie na vuurpijl

Diverse getuigen zagen vrijdagmiddag rond 15.00 uur nabij 's-Gravenzande een rode vuurpijl, die mogelijk boven zee was afgestoken. De Kustwacht heeft hierop de KNRM-reddingboten en -trucks van Scheveningen en Ter Heijde, de reddingboot van Hoek van Holland en het Kustwachtvliegtuig ingezet. Ook een boot van de zeehaven politie Rotterdam en een koopvaardijschip hebben deelgenomen aan de zoekactie.

Het gebied inclusief het strand is volledig afgezocht en er is niets aangetroffen.

Voor het KNRM-station in Ter Heijde betekende dit de de vierde actie binnen 24 uur. De eerste betrof donderdagmiddag de omgeslagen sleepboot bij de Noorderpier. Midden in de nacht kwam de melding van een aangespoeld persoon in 's-Gravenzande. Na de vondst van de vermiste Poolse matroos van de sleepboot kwam de oproep om tussen Hoek van holland en Kijkduin zogeheten zoekslagen te maken naar de vermiste kapitein van de sleepboot.

Het alarm over de vuurpijl bij 's-Gravenzande leidde de vierde actie in. Die vuurpijl was boven zee gezien door surfers. Omdat deze waarneming door meerdere personen was gemeld, had de Kustwacht groot alarm geslagen.