Archief

Mantelzorgers avondje uit

Z o'n 65 Westlandse mantelzorgers en hun introducés waren donderdag 11 november te gast bij de gemeente om zich tijdens de Mantelzorgavond 'eens goed te laten verwennen', zoals Marga de Goeij-van der Klugt, wethouder voor onder meer zorg en welzijn het noemde.

De Mantelzorgavond ging van start met een informatiemarkt over informele en formele zorg. Een bron van informatie voor mantelzorgers, cliënten en vrijwilligers. Wethouder De Goeij heette de mantelzorgers welkom en sprak haar grote waardering voor hen uit. Zij drong erop aan dat de mantelzorgers vooral ook goed voor zichzelf bleven zorgen.



In Westlandtheater de Naald werden de gasten van de gemeente getrakteerd op de voorstelling 'Volendam, de Musical'. De mantelzorgers waren enthousiast over de musical. Een jonge vrouw, wier vader vijf jaar psychiatrisch patiënt is, zei: "Ik ben altijd met mijn vader bezig; is het niet fysiek, dan wel in gedachten. Het is heerlijk om nu even deze afleiding te hebben."



Voor informatie en advies, emotionele begeleiding en toeleiden naar andere deskundigen kunnen mantelzorgers terecht bij het steunpunt mantelzorg.

Categorieen:
Westland Algemeen