Archief

Winteroffensief tegen woninginbraken

Gemiddeld vindt zestig procent van het aantal woninginbraken in de donkere wintermaanden plaats. Om die reden begint politie Haaglanden in samenwerking met gemeenten en buurtpreventieteams ook dit jaar weer de preventiecampagne 'Licht zet inbrekers in het zicht'.

In de campagneweken informeren politiemensen en vrijwilligers de bewoners over het risico op woninginbraak tijdens de donkere uren dat zij niet thuis zijn. Gewezen wordt onder meer op het belang van verlichting in en om de woning. Maar verlichting alleen is niet doeltreffend, aldus de politie. Sociale controle is het sleutelwoord. Alleen als naast verlichting ook voldoende zicht is vanuit de omgeving op de toegangsdeuren, loopt de inbreker meer kans om ontdekt te worden.

Verder wordt aangeraden om tijdens de feestdagen van het huis geen etalage te maken en de buren te vragen tijdens vakantie een oogje in het zeil te houden en de post te verwijderen. En wie iets verdachts ziet, wordt gevraagd direct 112 te bellen zodat de politie in actie kan komen.

Categorieen:
Algemeen