Archief

Scholieren schilderen kust van de toekomst

Vijf Westlandse basisscholen doen deze maand mee mee aan het kunsteducatieproject "Zandzakken voor de deur", dat wordt aangeboden door Stichting XXL Art, het Hoogheemraadschap van Delfland en Rijkswaterstaat en mede mogelijk wordt gemaakt door de gemeente Westland.

Leerlingen van groep 8 leren bij dit project op een kunstzinnige manier meer over hoogwaterbescherming. Ze gaan op bezoek bij het Informatiecentrum Delflandse Kust in Kijkduin, waar ze alles te weten komen over het werk dat wordt gedaan om de kust tussen Hoek van Holland en Scheveningen te versterken om Nederland te beschermen tegen een overstroming vanuit

zee.

In het informatiecentrum hangen ook twee schilderijen van de Westlandse kust. De leerlingen krijgen uitleg over hoe de schilderijen gemaakt zijn. Op school gaan ze vervolgens zelf aan de slag met het maken van een schilderij van de kust en hoe deze er in de toekomst volgens hun uit gaat zien.

De deelnemende scholen zijn De Regenboog en Rehoboth uit Naaldwijk, de Mariaschool uit Wateringen, Het Palet uit Honselersdijk en de Willemsschool uit Monster.