Archief

WestlandStek voor Henk en Emma Bijlsma

Henk en Emma Bijlsma uit Schipluiden hebben zaterdagmiddag beiden een WestlandStek opgespeld gekregen door burgemeester Van der Tak. Dat gebeurde na afloop van de VenécoRun in Monster. Het echtpaar Bijlsma vormt de kern van een groep vrijwilligers die in de afgelopen 20 jaar bij heel veel hardloopwedstrijden in de regio de inschrijving en de uitslagenverwerking heeft verzorgd.



Aanvankelijk waren de 'Bijlsmaatjes' alleen betrokken bij de wedstrijden van hun eigen vereniging, De Hardloper, in Schipluiden. Waarnemers vonden dat dermate goed geregeld, dat met name vanuit het Westland een beroep op Henk en Emma werd gedaan. Veelal buiten het gezichtsveld van sporters en publiek waren zij als vrijwilliger betrokken bij de meeste lopen in het Westland.



De WestlandStek - een zilveren opsteker met oorkonde - is een gemeentelijke onderscheiding die kan worden toegekend aan personen die zich gedurende een aaneengesloten periode van minimaal 12,5 jaar op bijzondere wijze hebben ingezet voor de gemeente Westland.

Categorieen:
Monster Westland Algemeen