Archief

Maghen Hilgersum wint Una Voce Particolare

De Poeldijkse zangeres Maghen Hilgersum is winnares geworden van het tv-programma Una Voce Particolare. Dat werd zaterdagavond officieel bekend tijdens de uitzending van de finale op Nederland 2. Wekenlang heeft de Poeldijkse, die is opgegroeid bij theaterschool Koperen Kees/Dario Fo, een slot op haar mond gehad; het programma was immers al opgenomen.

De 24-jarige Hilgersum had de finale bereikt door het winnen van de laatste voorronde, die op 30 oktober jl. is uitgezonden. Zij had toen de jury voor zich weten te winnen met haar vertolking van de aria Donde Lieta Ushi uit de opera La Bohème. Ook in de finale, die zij met haar familie in Poeldijk op tv bekeek, zong Hilgersum deze aria.

Met het NCRV-programma Una Voce Particolare streeft Ernst Daniël Smid ernaar het klassieke genre bekender te maken bij een breder publiek. De hoofdprijs is een rol in de opera Aïda. Deze opera zal eind 2011 worden opgevoerd op diverse locaties in Nederland. Hilgersum heeft al een aantal hoofdrollen gezongen in opera's georganiseerd door Dario Fo.

Categorieen:
Poeldijk Algemeen