Archief

Tuinders hebben meer vertrouwen in toekomst

In 2010 ondervindt binnen de glastuinbouwsector nog 63% van de tuinders negatieve gevolgen van de economische crisis op de bedrijfsvoering. Dit blijkt uit de onlangs gehouden enquête van LTO Glaskracht Nederland onder glastuinbouwondernemers.

De uitkomst is een aanzienlijke verbetering ten opzichte van precies een jaar geleden. Toen gaf 90% van de leden in een vergelijkbare enquête aan negatieve gevolgen door de crisis te ervaren. Momenteel ondervindt vooral de snijbloemensector nog flinke financiële zorgen. Veertig procent van de aangesloten leden hebben meegedaan aan de enquete.

Binnen de gehele sector verwacht 53% van de respondenten in 2010 een positief bedrijfsresultaat te halen. De respondenten vanuit de glasgroentesector zijn het positiefst gestemd. Van hen denkt 57% 2010 af te sluiten met een positief resultaat. Binnen de sierteeltsector ligt dit aanzienlijk lager, want slechts minder dan de helft van deze groep respondenten verwacht het jaar met zwarte cijfers af te kunnen sluiten.

In 2010 / 2011 wordt door 41% van de respondenten geïnvesteerd. Bij het merendeel gaat het om vervangingsinvesteringen. Investeringen op het gebied van innovatie en verduurzaming blijven flink achter. Hierin investeert slechts één op de zeven ondernemers.

Categorieen:
Algemeen