Archief

Op glastuinbouwperceel geen andere bedrijvigheid

De gemeente Westland wil in principe niet toestaan dat op percelen die de bestemming glastuinbouw hebben andere bedrijvigheid plaats heeft. Alleen bij hoge uitzondering kan hiervan worden afgeweken op voorwaarde dat die nieuwe bedrijvigheid niet ten koste gaat van naastgelegen glastuinbouwbedrijven.

Dit schrijft het college van B en W in antwoord op vragen van Westland Verstandig over het toestaan van niet-glastuinbouwactiviteiten op restpercelen. De gemeente heeft geen specifieke criteria om te beoordelen of percelen een andere bestemming dan glastuinbouw kunnen krijgen. Het is niet uitgesloten dat die criteria in het kader van het nieuwe bestemmingsplan Glastuinbouwgebied Westland zullen worden opgesteld, maar eerst wil het college dan een gedegen analyse van het fenomeen restperceel maken.

Het college laat weten dat er bij de gemeente momenteel een zevental verzoeken liggen voor een 'gebiedsvreemde functie' van glastuinbouwgrond. Zes daarvan betreft bedrijven in De Lier, een in Naaldwijk.