Archief

Maassluis bezuinigt op bijzondere bijstand

De gemeente Maassluis bezuinigt fors op de bijzondere bijstand. In 2011 gaat het om een bedrag van 200.000 euro. Om dit te bereiken zijn alle regelingen kritisch tegen het licht gehouden. Een aantal regelingen komt per 2011 te vervallen. Andere blijven bestaan, maar worden versoberd.

De regelingen die vervallen zijn de reiskostenvergoeding voor woon-schoolverkeer en de deelname aan maatschappelijke activiteiten voor mensen van 18 jaar en ouder. Deze laatste vervalt omdat er een alternatief beschikbaar is in de vorm van de Rotterdampas. Omdat de vergoeding voor het woon-schoolverkeer vervalt, zal onderzocht worden hoe de aanschaf van een fiets voor kinderen bevorderd kan worden.

De vergoeding voor de aanschaf van een wasmachine of koelkast wordt verlaagd en ook nog maar één keer in de tien jaar verstrekt. De vergoeding voor andere duurzame gebruiksgoederen vervalt. Ook de vergoeding voor de aanschaf van een computer voor kinderen in de eerste klas van het voortgezet onderwijs wordt verlaagd.

Verantwoordelijk wethouder Pieter Kromdijk: "We weten dat deze

bezuinigingen ingrijpend zullen zijn voor de Maassluise minima. Het zijn harde keuzes die we liever niet hadden gemaakt, maar we moeten wel."

Categorieen:
Maassluis Algemeen