Archief

Eerste 'hokkenkeurmerk' uitgereikt

Aan hok 't Afdakkie in Maasdijk is vrijdagavond door burgemeester Van der Tak het eerste 'hokkenkeurmerk' uitgereikt. De gemeente Westland ziet hokken als verlengde huiskamers met een sociale functie en wil ze daarom, in tegenstelling tot een aantal andere gemeenten in Nederland, niet sluiten. Wel eist de gemeente dat ze veilig en verantwoord zijn.

Daarom is er vorig jaar gestart met een interactief traject met jongeren om samen spelregels op te stellen die passen binnen het hokkenbeleid van de gemeente. Dit beleid kent drie doelen: de veiligheid in de hokken verbeteren; sluiting van commerciƫle hokken; en het tegengaan van alcoholgebruik van jongeren onder de 16 jaar.

Jongeren of hokeigenaren kunnen zichzelf aanmelden voor een keurmerk. Er volgt dan een bezoek van de brandweer, die aanwijzingen geeft om de veiligheid te verbeteren. Na een tweede controle wordt bepaald of het hok voldoet aan de spelregels. Als dat het geval is, krijgt het hok een keurmerk, waarbij ouders en hokeigenaren wordt gevraagd medeverantwoordelijk te zijn voor naleving van de regels.

Categorieen:
Maasdijk Westland Algemeen