Archief

Voorlopig geen wijziging blauwe zone De Lier

Het college van B en W in de gemeente Westland is niet van plan om de blauwe parkeerzone bij het Oranjeplein in De Lier gedeeltelijk of helemaal op te heffen. Dit blijkt uit antwoorden op schriftelijke vragen van het CDA, waarin de partij de parkeerproblematiek aankaartte na klachten van omwonenden.

Het CDA vroeg aan het college of het bereid is mee te werken aan het verzoek van de ondernemers en bewoners, om de blauwe zone op het Oranjeplein aan de kant van de C1000 op te heffen. In het antwoord wijst het college op een onderzoek uit 2008, waaruit bleek dat de parkeerdruk door uitbreiding van het winkelgebied toeneemt. Op basis van dit onderzoek, en omdat er bij inspraak van het verkeersplan De Lier van 23 maart jongst leden geen klachten van omwonenden waren ingebracht, was er toen geen reden om de blauwe zone aan te passen.

Na voltooiing van het winkelgebied zal de parkeersituatie gewijzigd zijn, waarna het college een nieuw onderzoek instelt, waarbij omwonenden en ondernemers ook betrokken worden om de parkeerplaatsen te herindelen.

Categorieen:
De Lier Westland Algemeen