Archief

Geen aankoop grond Westlandse Zoom

LPF Westland wil van het college van B en W weten wat het vind van de voorgenomen stop op de aankoop van grond in de Westlandse Zoom. Dit schrijft de partij in schriftelijke vragen. Volgens de LPF heeft Westlandse Zoom directeur Klein Bleumink in een krantenartikel gezegd dat er geen grond meer in de Westlandse Zoom wordt aangekocht, voordat de huidige in bezit zijnde gronden zijn verkocht ten behoeve van woningbouw. Met de gronden die niet verkocht kunnen worden, gaat hij terug naar de gemeente.

De LPF noemt dit een slechte ontwikkeling, omdat op de gronden van veel tuinbouwbedrijven al jaren de Wet Voorkeursrecht Gemeenten van toepassing is. Hierdoor worden volgens de LPF de bewuste bedrijven totaal op slot gezet en uitgerookt. Bedrijven die geen lid zijn van de Belangenvereniging Westlandse Zoom zouden volgens de informatie van de partij geen gesprekspartner meer zijn.

De LPF vraagt zich af of op deze manier de problemen van de woningmarkt niet bij de tuinders wordt neergelegd en of de ontwikkelingsmaatschappij haar verplichtingen wel nakomt. De partij vraagt of er een regeling wordt getroffen met ondernemers die aantoonbare schade hebben geledenweten, als de Wet Voorkeursrecht Gemeenten voor niets op de gronden is toegepast.

Categorieen:
Westland Algemeen