Archief

Van der Tak sust onrust over Zandmotor

Er zijn geen bijzondere gevaren op til voor de kust van Ter Heijde als gevolg van het project Zandmotor. Dat heeft burgemeester Van der Tak van gemeente Westland dinsdagavond in de raadsvergadering duidelijk willen maken.

Onlangs had een inspreker van de actiegroep 'Stop de Zandmotor' ten overstaan van de gemeenteraad naar voren gebracht, dat bij enkele deskundigen vrees bestaat voor het aanspoelen van verontreinigd slib en van munitie uit de Tweede Wereldoorlog.

Van der Tak erkende dat er voor de Westlandse kust enkele locaties zijn, waar in het verleden veronreinigd slib en munitie zijn gestort. Echter, de zandwinning ten bate van de Zandmotor zal nadrukkelijk buiten die locaties plaatsvinden. Bovendien zullen er eerst monsters worden genomen, alvorens tot daadwerkelijke winning over te gaan.

De eerste informatieavond over de Zandmotor, die gehouden is in Themapark De Westlandse Druif in Monster, trok dinsdagavond zeker 150 belangstellenden. Daarbij kwam onder meer naar voren, dat de provincie nog in overleg is met de Reddingsbrigade over het binnenkort te presenteren Veiligheidsplan.

Categorieen:
Monster Westland Algemeen