Archief

Grond onder Geestweg 4 nog vaag

Er is nog steeds geen volledige duidelijkheid over de verontreining van de grond onder het terrein van het pand Geestweg 4 in Naaldwijk. Dit blijkt uit de antwoorden van burgemeester Van der Tak op vragen van het raadslid Henny Berendse van Gemeentebelang Westland.

In 1994 heeft er op die plek een bodemsanering plaatsgevonden in verband met cyanide-verontreiniging. Daarna zijn er herhaaldelijk boringen verricht. In 2007 heeft de provincie geconcludeerd, dat er geen gebruiksbeperkingen gelden. Toch wordt er momenteel nog nader onderzoek verricht om de omvang van restverontreiniging te bepalen.

Het pand op de hoek van de Geestweg en de Van der Hoevenstraat werd in 1991 door de gemeente gekocht in verband met de voorgenomen aanleg van een rotonde. Maar omdat die er niet is gekomen, wordt het pand afgestoten. Er is al een gegadigde, maar eerst moet de bodemsituatie duidelijk zijn.

Raadslid Berendse stelde begin augustus, dat het pand in een erbarmelijke staat verkeert als gevolg van achterstallig onderhoud. De buren zouden hinder ondervinden van lekkages.