Archief

KvK-Coachpool Westland van start

In het kantoor Naaldwijk van de Kamer van Koophandel is maandag het startsein gegeven voor de KvK-Coachpool Westland. Hiermee is voor Westlandse ondernemers de mogelijkheid ontstaan hun ondernemersvragen voor een geringe eigen bijdrage te bespreken met een ervaren coach. Per coachingstraject wordt voor € 1.000 aan uren ingezet. De coachingstrajecten worden gefinancierd vanuit de zogeheten Westland Agenda.

De coachpool is bedoeld voor ondernemers met maximaal 30 werknemers, die een concrete vraag hebben. Op basis van een gesprek met een bedrijfsadviseur van de Kamer van Koophandel wordt bepaald wat nodig is voor de professionalisering van de bedrijfsvoering en wordt gekeken of een coachingstraject een passende oplossing is. De ondernemer betaalt € 50 voor dit gesprek. De eigen bijdrage aan het coachingstraject bedraagt € 150.

De pool bestaat uit zes coaches met verschillende aandachtsgebieden. Zij hebben allemaal ervaring met het ondernemerschap. Hun specialisaties zijn marketing, communicatie, financiering, bedrijfsvoering en/of innovatie. Daarnaast heeft elk van hen kennis van een of meer specifieke branches, zoals het glastuinbouwcluster.

Dit jaar is geld beschikbaar voor 20 coachingstrajecten. Na een evaluatie wordt bepaald hoeveel trajecten in 2011 en 2012 beschikbaar worden gesteld. Ondernemers die voor een coachingstraject in aanmerking willen komen, kunnen contact opnemen met de Kamer van Koophandel, tel. 088-5888000 of e-mail: denhaag@kvk.nl.