Archief

Verder onderzoek naar Hoekse woontoren

Het gemeentebestuur van Rotterdam wil dat er verder onderzoek wordt gedaan naar de besluitvorming rond het bouwproject Unicum aan Zee. Dit betreft een 70 meter hoge woontoren, die aan de rand van het duingebied vlakbij de Nieuwe Waterweg moet worden gebouwd.

Op verzoek van de Hoekse deelraad heeft de Rekenkamer van Rotterdam een onderzoek uitgevoerd, waarvan woensdag een meer dan 100 pagina's tellend rapport is uitgebracht. De Rekenkamer heeft onvoldoende duidelijkheid kunnen scheppen en heeft het Rotterdamse gemeentebestuur geadviseerd verder onderzoek te doen. Dit advies is door de betrokken wethouder overgenomen.

Het bouwplan Unicum zou eerst veel kleinschaliger zijn en circa 45 woningen omvatten, maar uiteindelijk kwam er een woontoren van 22 verdiepingen met circa 90 woningen van de tekentafel. Dit zou allemaal nodig zijn geweest vanwege de financiële haalbaarheid.

Ten onrechte heeft de Hoekse deelraad vijf jaar geleden geen inzage in die financiën gekregen. Of dit gebaseerd was op een verkeerde beoordeling van de positie van de deelraad of dat dit bewust bij de raad is weggehouden, is nog onduidelijk.

Categorieen:
Algemeen