Archief

Groot aantal uitkeringstrekkers moeilijk bemiddelbaar

In Westland zijn er ongeveer 600 mensen met een uitkering, wat landelijk gezien een laag percentage is. Van genoemde 600 zijn 360 mensen moeilijk of niet meer bemiddelbaar door een te grote afstand tot de arbeidsmarkt.

Dit kwam dinsdagavond aan de orde in de gemeenteraad van Westland, waarin onder meer het beleidsverslag Sociale Zaken 2009 werd behandeld.

Onder meer via Patijnenburg worden mensen geleid naar werk, maar wethouder De Goeij verwacht meer van het Werkplein dat eind van dit jaar geopend wordt, waar de overheid en de werkgevers dichter bij elkaar zitten om zodoende mensen makkelijker te kunnen bemiddelen.

Een groot probleem is het verkrijgen van een stageplek voor jongeren in sommige sectoren, met name in de bouw. De verzuchting van De Goeij was: "Zo kunnen jongeren geen ervaring opdoen".

Er is vorig jaar voor in totaal 345.000 euro aan uitkeringsfraude teruggevorderd. Er waren dat jaar 8 fraudegevallen, waarvan bij 6 betrokkenen de uitkering is beëindigd. Twee zaken waren bij de rechter niet echt hard te maken.

Categorieen:
Westland Algemeen