Archief

Nieuw perspectief voor Dorpshoeve

De gemeente Midden-Delfland gaat uiterlijk per 1 december een nieuw, driejarig contract sluiten met de stichting van vrijwilligers die De Dorpshoeve in Schipluiden beheren en exploiteren. Vrijwel alle partijen konden, na een pittig debat, instemmen met de uitwerking van het akkoord dat eind vorige week tussen het college en de stichting was bereikt; alleen de fractie van Mijn Partij stemde tegen.

De gemeente kan tussentijds van het contract af, indien uit een evaluatie door onderzoekbureau Buck zou blijken, dat een financieel-economische exploitatie door de stichting niet mogelijk is. De meerderheid van de raad wilde daarmee niet wachten tot in april komend jaar en dwong van het college de toezegging af, dat die evaluatie in de raadsvergadering van 8 maart a.s. wordt behandeld.

Van diverse kanten werd kritiek geuit op de manier waarop wethouder Tineke van Nimwegen in de afgelopen periode met het instituut Dorpshoeve is omgegaan. Woordvoerster Annemiek de Goede van het CDA stelde dat het aan visie ontbrak. Woordvoerder Ivan Trouwborst van de fractie Open Groepering zei, dat het imago van de Dorpshoeve was veranderd van een 'bruisende briljant' in een 'briesende bende'.