Archief

Nog geen camera's in Wateringse Herenstraat

Er komt op korte termijn geen cameratoezicht in de Herenstraat in Wateringen. Het gemeente wil wachten op de veiligheidsanalyse die momenteel door de politie wordt uitgevoerd. Naar verwachting kan die analyse in de tweede helft van de maand oktober in de gemeenteraad worden behandeld.

Dit antwoord het college van B en W op de vraag van Westland Verstandig, waarom er geen camera's hangen in de Herenstraat waar veelvuldig inbraken, vechtpartijen en overvallen plaats hebben.

Volgens het college zijn er in Wateringen camara's geplaatst in de Vliethof en de aanloop daarheen, omdat de verstoring van de openbare orde zich daar vooral afspeelde. Na intensieve discussie met de raad is besloten tot een proef met de camera's in Wateringen en Naaldwijk, die volgend jaar zal worden geƫvalueerd.

Als de situatie daarom vraagt, kan het cameratoezicht tussentijds wel worden uitgebreid, maar daar is dan een veiligheidsanalyse voor nodig. Ook moeten Openbaar Ministerie en politie van het nut ervan overtuigd zijn. De gemeente heeft al wel uitgerekend dat het plaatsen van camera's in de Herenstraat tussen de 50.000 en 75.000 euro kost en de jaarlijkse exploitatie tussen de 13.000 en 20.000 euro.